Roger Federer. Foto: TT Nyhetsbyrån

Federer räddade stjärnglansen i ATP-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer är klar för semifinal i ATP-slutspelet i London. Sent i går kväll besegrade han tysken Alexander Zverev med 7-6 (8-6), 5-7, 6-1.

Den 19-faldige grand slam-vinnaren Roger Federer är vidare till semifinal i ATP-slutspelet. Segern över Alexander Zverev innebär att han kan spela av sin sista gruppspelsmatch mot kroaten Marin Cilic.

– Jag är glad och lättad över att kunna spela avslappnat mot Cilic. Det blir ingen nagelbitare, säger Federer enligt BBC.

Rafael Nadal drog sig ur på grund av skada efter första matchen, men lördagen blir därmed inte stjärnlös.

Sock bröt negativ trend

Zverev, som vann sin första match över Cilic, gör nu upp med Jack Sock, USA, om den andra semifinalplatsen från gruppen på torsdag.

Sock såg till att USA fick sin första matchseger i ATP-slutspelet på tio år när han besegrade Cilic med 5–7, 6–2, 7–6 (7–4). Att Sock skulle bli förste amerikan sedan Andy Roddick 2007 att ta en seger överraskar många, men inte honom själv.

– Jag skulle inte vara här om jag inte trodde att jag hade chansen att vinna, säger Sock.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.