Roger Federer är vidare till sin 16:e kvartsfinal i Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Federer slog sitt eget rekord

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer är vidare till sin 16:e kvartsfinal i Wimbledon. Schweizaren vann sin match i den fjärde rundan mot fransmannen Adrian Mannarino med 6–0, 7–5, 6–4, och slog därmed sitt eget rekord i antal kvartsfinaler i turneringen.

Roger Federer är på god väg mot sin nionde Wimbledon-titel. Schweizaren gick idag vidare från den fjärde rundan i turneringen genom att besegra fransmannen Adrian Mannarino med 6–0, 7–5, 6–4. Första set tog bara 16 minuter.

– Jag blev verkligen förvånad över att första set gick så fort som 16 minuter. Det var alldeles för snabbt och borde inte kunna inträffa men tacksamt nog inträffade det för mig, säger Federer till Reuters.

I och med dagens vinst drygar Federer ut sitt egna rekord genom att ta sig till sin 16:e kvartsfinal i Wimbledon. Han är också på god väg mot ett annat personligt rekord. I och med dagens set-segrar är Federer uppe i 32 raka setvinster i Wimbledon, bara två färre än hans nuvarande rekord som han satte mellan den tredje ronden i 2005-års turnering och finalen 2006.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.