Roger Federer briljerade i semifinalen mot Tomas Berdych. Foto: TT Nyhetbyrån

Federer till final – för elfte gången

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Berdych spelade tennis i världsklass. Men vad gjorde det när Roger Federer stod på andra sidan nätet. Schweizaren tog tre raka set och är klar för sin elfte final i Wimbledon.

– Jag känner mig väldigt priviligerad som får spela final igen, säger Federer till Wimbledons hemsida.

De två första seten gick till tie-break, men även om Berdych höll jämna steg spelade Federer på en nivå högre och servade hem avgörande set efter totalt 2 timmar och 22 minuter. Federer har fortfarande inte tappat ett enda set i årets turnering.

Möter Cilic: ”Vi hade en brutal kvartsfinal”

Efter ett fjolår som helt spolierats av skador inledde schweizaren 2017 med att vinna finalen i Australienska Öppna mot Rafael Nadal. 35-åringen har nu chansen att ta sin åttonde titel i Wimbledon. Mot förra årets kvartsfinalsmotståndare Marin Cilic.

– Förra året hade vi en brutal kvartsfinal. Jag låg under med 2-0 men vände och vann. Han är en härlig kille, han är i sin andra Grand Slam-final efter att han krossade mig i US Open för några år sen, hoppas han inte spelar lika bra den här gången, säger Federer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.