Ferrer tog sin 27:e titel i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

David Ferrer vann Swedish Open mot Alexandr Dolgopolov med 6-4, 6-4. Ukrainaren var flera gånger nere i brygga men han gav ändå spanjoren en match om sin 27:e titel.

– Det var två år sedan jag vann en turnering så jag är jätteglad, säger Ferrer till TV10.

46:e rankade David Ferrer var redan på pappret, med sina 26 ATP-titlar, den starkare av finalisterna. Ukrainaren Alexandr Dolgopolov är rankad 89 och har 3 ATP-titlar.

Första set spelades länge och spelarna höll sina servrar till 4-4. Men när Ferrer bröt Dolgopolovs nästa serve fick spanjoren ett övertag och vann setet.

I tredje gemet i andra set hade Ferrer break point och tog sin chans. Dolgopolov var i brygga och ännu en bruten serve tycktes sänka ukrainaren.

Utdraget slut

Ferrer hade matchboll med ställningen 5-1 i andra set och såg ut att lugnt kunna spela mot sin 27:e titel medan en stillastående Dolgopolov fortsatte att göra misstag. Men ukrainaren bet sig fast och lät inte vinsten komma för lätt, han bröt serven och tog poäng.

Vid ställningen 5-3 hade Ferrer åter igen matchboll men Dolgopolov tog sig i kragen ännu en gång och knep poängen.

Ukrainaren hade verkligen ryckt upp sig och det skulle ta sju matcbollar innan Ferrer kunde bärga titeln.

– Nu har jag fått bra självförtroende. Jag vill inte tänka på framtiden utan njuta av det här ögonblicket, säger Ferrer till TV10.

”Jag var lite nervös”

35-åriga Ferrer visade stor glädje efter vinsten.

– Det var två år sedan jag vann en turnering så jag är jätteglad, säger han och fortsätter:

– Jag försökte spela sammanhållet men jag var lite nervös för det var längesen jag vann. I matchbollarna spelade jag inte bra. Dolgopolov var tuff, han är en bra spelare, det var inte lätt.

Knowle och Petzschner tog dubbeln

Bröderna Ymer tog sig så långt som till semifinal i dubbeln men föll där mot Julian Knowle och Philipp Petzschner. Och det blev det tysk-österrikiska paret som tog tog hem dubbel-titeln. I finalen mötte de nederländarna Sander Arends och Matwe Middlekoop och vann med 6-2, 3-6 och 10-7 i tie break.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.