En sammanbiten Maria Sjarapova, till höger, tackar Rybarikova efter uttåget i Moskva. Foto: TT.

Fiasko för Sjarapova i Moskva

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världsettan Maria Sjarapova kom till Moskva för att spela Kremlin Cup för första gången på tio år. Hon kom som nybliven vinnare i Tianjin, Kina. Men det blev respass direkt för 30-åringen som förlorade mot Magdalena Rybarikova med 7-6(7-3),6-4.

– Jag kände mig bra fysiskt men det blev fem matcher på fem dagar i Kina och kanske var jag inte så förberedd som jag borde ha varit, säger Sjarapova som är 57:a på rankingen och fått ett wildcard till AP.

Hon offrade sig för att spela på hemmaplan:

– Hade det inte varit i Moskva hade jag nog inte spelat.

Rybarikova klarade av publiktrycket

Slovakiskan Rybarikova var i final i Linz i söndags och kunde klara av den fanatiska publiken som backade upp Sjarapova.

– Det var besvärligt för mig och publiken var som i Fed Cup, vilket är normalt. Maria är en superstjärna här och hon är en stor mästare. Jag är glad att jag kunde vinna och mitt självförtroende växte, säger Rybarikova till WTA-touren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.