Sveriges Elias Ymer i Davis cup-mötet med Colombias Santiago Giraldo. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förlust för bröderna Ymer i Davis Cup-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges chanser att få spela ”VM i tennis” ser små ut.

I sista kvalhindret i Davis Cup förlorade båda bröderna Ymer sina singelmatcher mot Colombia i Bogotá natten mot lördag svensk tid.

– Jag kom inte in i matchen på ett bra sätt, säger Elias Ymer.

Klassiska tennisturneringen Davis Cup har gjorts om och marknadsförs som ”VM i tennis”. Under en vecka i november ska världens 18 bästa nationer göra upp på en och samma spelplats i Madrid. Men Sverige ser ut att missa turneringen efter en mardrömsstart i kvalmatchen mot Colombia.

Sverigeettan Elias Ymer, rankad 116 i världen, förlorade den första matchen i raka set mot 251-rankade Santiago Giraldo. 22-årige storebror Ymer förlorade första set med 2–6 efter att ha tappat sin serve två gånger på raken, till 1–2 och 1–4, på inomhusgruset. I andra set tappade han serven omgående till ställningen 0–2 men bröt tillbaka till 2–2. Svensken fick däremot nya problem med serven och förlorade andra set med 4–6.

– Vi visste att det skulle bli tufft. Jag kom inte in i matchen på ett bra sätt även om jag hade ett break tidigt, säger Elias Ymer till svenska tennisförbundet och fortsätter:

– Det var inte lätt att spela ut, för slog man till bollen för hårt så hamnade den i skynket och slog jag lösare så flög bollen ändå. Jag hittade inte balansen i dag.

Ytterligare förlust

Senare natten mot lördagen svensk tid mötte 20-årige Mikael Ymer, rankad 194, Daniel Elahi Galán, rankad 228, i den andra singelmatchen. Galán vann med 6–1, 6–2.

Under lördagen väntar dubbelmötet Robert Lindstedt och Markus Eriksson mot Juan Sebastián Cabal och Robert Farah – ett av världens skickligaste dubbelpar. Därefter avrundas kvalet med ytterligare två singelmatcher för bröderna Ymer – den här gången Elias mot Galán och Mikael mot Giraldo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.