Världsettan Angelique Kerber utslagen direkt i Franska öppna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Världsettans fiasko – utslagen direkt

Uppdaterad
Publicerad

Franska öppna hade knappt börjat förrän det var över för Angelique Kerber.

Världsettan föll direkt i första omgången – och för första gången i turneringens historia åker den förstaseedade ut i första omgången.

På klassiska gruset i Paris tog motståndaren, 40-rankade Ekaterina Makarova, tag i matchen direkt när hon vann första set med 6-2. I andra inledde ryskan starkt och gick upp i en 3-0-ledning – och världsettan Kerber var märkbart frustrerad.

Bröt varandras serve

Efter att ha brutit varandras servar sänkte Makarova till slut världsettan genom att vinna andra set med 6-2.

– Det är otroligt att vinna och att göra det första gången jag spelar singel på Philippe Chatrier-banan, nionde gången jag är i Paris, sade Makarova enligt TT.

– I slutet av matchen var det väldigt tufft eftersom jag visste att hon inte skulle ge mig matchen – jag var tvungen att vinna den.

För andra året i rad försvinner Kerber i första omgången av Franska öppna.

Williams saknas

Sedan tidigare saknas värdstvåan Serena Williams i Grand slam-turneringen på grund av graviditet. Maria Sjarapova, som är tillbaka från dopningsavstängning, fick inget wild card som hon behövde för att kunna vara med i turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.