Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Korda fick ge upp efter handledsskadan. Foto: TT

Gav upp i Australian Open efter skada

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Korda kan inte kopiera sin faders triumf i Australian Open. Amerikanen gav upp kvartsfinalen efter en handledsskada mot ryssen Karen Khachanov som tävlar under neutral flagg.

Det var vid ledning med 3-2 i andra set som Korda kallade in sjukgymnasten för att få sin vänstra handled omsedd. Han blev masserad och fick den tejpad, men hade svårt att göra sig rättvisa. Det gick bara sämre och sämre och vid 0-3 i tredje set. Khachanov vann med 7-6(7-5),6-3,3-0.

– Jag kände av det lite grand i Adelaide för ett par veckor sedan men det gick över. Det kändes väldigt under mina matcher här men efter en felträff började det göra väldigt ont, säger Korda som kommer att stiga till nummer 25 på rankingen till Australian Opens hemsida. Han ska nu få handleden röntgad.

Australian Open

Pappa Petr finns på tavla i gången

Efter skadeuppehållet vann 22-årige Korda inte ett enda game. Han vandrade med tunga steg ut i gången till omklädningsrummet. På väg ut i samma gång hade han rört vid pappa Petrs tavla för vinsten i 1998 års turnering.

– Det var inte så här jag ville att det skulle sluta. Sebastian slog en av mina vänner Daniil (Medvedev) i tre raka set och har spelat väldigt bra.  Det var jämnt väldigt länge i vår match innan det vände. Jag hade älskat att få slutföra matchen men får önska honom ett snabbt tillfrisknande, säger Khachanov i Eurosports sändning.

Första gången till semi i Australien

– Det känns bra för mig att få spela en semifinal i Australien för första gången, säger Khachanov. I semin möter Khachanov segraren av Stefanos Tsitsipas och sensationen Jiri Lehecka, en 21-årg tjeck som är 71:a på rankingen.

Inkallandet av sjukgymnasten väckte förvåning.

– Vi kunde inte se att han hade ont när han kallade in sjukgymnasten och det känns oroväckande att det handlar om handleden. Han kanske måste ändra strängningen och hårdheten i racketen. Det kan bli ett längre uppehåll, säger experten Mats Wilander om den 31-rankade spelaren.

Korda var rejält på gång i turneringen, speciellt efter vinsten mot Daniil Medvedev i fredags. Medvedev var världsetta för mindre än ett år sedan och hade två raka finaler i Australian Open bakom sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet