Serena Williams förlorade mot Camila Giorgi när rapparen Drake var på läktaren. Foto: TT

Serena vände – klar för semi inför ögonen på Drake

Uppdaterad
Publicerad

Camila Giorgi har aldrig tidigare varit framme i Grand Slam-semifinal eller besegrat Serena Williams.

I dag var italienskan bara nära – Serena Williams vände och vann kvarten i Wimbledon

I sin andra Grand Slam-turnering sedan barnafödseln höll det på att ta stopp i kvartsfinalen för Serena Williams. Den sjufaldiga Wimbledonvinnaren vände underläge 0–1 i set mot italienskan Camila Giorgi, 52:a i världen, på centercourten där bland annat stjärnrapparen Drake befann sig på läktaren.

I första set bröt Giorgi fram till 4–2 och vann sedan så småningom med 6–3. Men 36-åriga Williams kom tillbaka och framför allt tack vare säkerheten i egen serve så kvitterade hon till 1–1 i set efter 6–3 i gem.

I tredje och avgörande fortsatte Williams dominera på centercourten, Williams gick fram till 5–4 och fick chansen att serva hem segern. Och på första matchbollen ordnade hon avancemanget, efteråt knöt hon nävarna och log brett mot familjen på läktaren.

– Varje gång jag möter Giorgi spelar hon alltid på en så här bra nivå, jag visste när jag klev in på banan att det inte skulle bli en lätt match, säger Serena Williams.

I semifinalen möter hon tyskan Julia Görges som i sin kvart besegrade Johanna Larssons dubbelpartner Kiki Bertens med 2–1 i set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.