Simona Halep fick med sig en skön selfie efter dagens vinst i Doha. Foto: TT.

Halep i final efter att inte ha gett upp

Uppdaterad
Publicerad

Simona Halep vände 1-4 i skiljeset mot Elina Svitolina i Dohas semifinal och vann med 6-3,3-6,6-4.

Svitolina, som hade 4-1 i inbördes möten, hade tre breakbollar till att gå fram till 5-1 i skiljeset men Halep hängde i och fick med sig 4-2 istället.

– Jag är så glad över att jag inte gav upp. I de två finaler jag spelat mot henne i Rom har jag gett upp. Då var jag inte redo att kämpa. Nu har jag visat att jag klarar av det, säger Halep enligt Reuters.

Tappade förstaplatsen i Australien

Halep har till den här turneringen en ny tränare och är världstrea efter att ha tappat förstaplatsen efter Australian Open för ett par veckor sedan.

I finalen i turneringen, som hade fem topp 8-spelare i världen, väntar sensationen Elise Mertens som slog Angeliquie Kerber med 6-4 2-6 6-1.

På läktaren på Khalifa-stadion fanns Nasser Al-Khelaifi som äger fotbollslaget Paris SG. Han var där som ordförande för Qatars tennisförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.