Nadia Comaneci och Simona Halep. Foto: TT

Halep nollade slovakiska inför ögonen på legendaren Comaneci

Uppdaterad
Publicerad

Det var tre år sedan senast. I dag nollade Simona Halep återigen en motståndare. Rumänskan avfärdade den 45-rankade slovakiskan Viktoria Kuzmova med 6-0, 6-0 på 44 minuter i Madrids åttondel.

Det var världstrean Haleps femte match där hon nollar en motståndare. Matchen på det röda gruset i ett kyligt Madrid fick avbrytas en kort stund då det började regna och taket åkte på centercourten, Manolo Santana-banan.

– Det var bra att taket åkte på eftersom det gav ett snabbare spel och jag kunde plocka fram mitt bästa spel. Det gick väldigt bra i dag, sade Halep enligt WTA:s hemsida. Hon trodde att 20-åriga Kuzmova var nervös att möta en toppspelare på en stor bana.

Stående ovation från legendariska Comaneci

– Jag har själv varit i den situationen och vet hur det känns, sade Halep som backades upp av den legendariska gymnasten Nadia Comaneci på läktaren.

Det blev en stående ovation från gymnasten när den perfekta matchen var över.

– Comaneci fick verkligen se en perfekt tia, sade kommentatorn på WTA-touren och referade till Comanecis insats vid OS i Montreal 1976 när rumänskan trollband en hel idrottsvärld med sina konster som 14-åring och var först att belönas med historiska toppoängen 10,0 i ett olympiskt spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.