Halep tog gruvlig revansch

Uppdaterad
Publicerad

Simona Halep besegrade den amerikanska tonåringen Amanda Anisimova med 6-0,6-1 och tog revansch för den oväntade förlusten i fjol.

– Jag lärde mig många saker förra året, säger den toppseedade rumänskan.

Förra året skrällde den då 17-åriga Anisimova då hon besegrade titelhållaren Halep i kvartsfinalen. I år hade Anisimova, som har ryska föräldrar som immigrerade till USA ett par år innan dottern föddes, ingen chans utan matchen på Philippe-Chatrier var över på blott 54 minuter.

Halep, som avstod US Open på grund av pandemin, väntade ut Anisimovas misstag och var skoningslös. 29-åringen dedikerade segern till sin tränare Darren Cahill som fyller 55 i dag.

– Det var en present till Cahill eftersom det är hans födelsedag i dag. Grattis på födelsedagen, Darren, säger Halep, som har 17 raka segrar i alla turneringar, till arrangören.

I nästa omgång möter Halep ännu en ung uppstickare, polskan Iga Swiatek. Förra året släppte Halep bara ett game när de möttes i fjärde omgången.

KLIPP: Azarenka lämnade banan i protest (27 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.