Rafael Nadal och Roger Federer. Foto: BILDBYRÅN

Ikonernas kamp stundar i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal mot Roger Federer. Det är ännu en gång dags för giganternas kamp i en Grand Slam-turnering. Idag drabbar de samman i den ena semifinalen i Wimbledon.

– Jag hoppas det kommer gå min väg men det kommer bli tufft, säger Roger Federer till Wimbledon.com.

Mötet mellan världstvåan, 33-åriga Nadal, och världstrean, 37-åriga Federer, blir deras fjärde på gräset i Wimbledon. Federer leder den statistiken med 2-1. Nu står en finalplats på spel – tidigare har det handlat om finaler när de mötts i Wimbledon.

– Finalen 2008 var väldigt speciell (Nadal vann en stenhård femsetare) och känslosam speciellt för mig. Jag ser framemot matchen. Att spela mot Roger är alltid speciellt, säger Rafael Nadal till Wimbledon.com

I den totala matchstatistiken är det dock fördel för spanjoren gentemot schweizaren. Nadal leder de inbördesmötena med 24-15.

I den andra semifinalen möter världsettan från serbien Novak Djokovic spanjoren Roberto Bautista Agut. Den första semifinalen börjar cirka 14.00 och Federer/Nadal drar igång så fort den matchen är slut.

Roger Federer gästade Sportspegeln 2000 – se det här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.