Foto: Bildbyrån

Ingen systerduell i Rom – Serena Williams lämnade walkover

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget möte mellan supersystrarna Williams i Italian Open. Precis som i Miami Open har Serena Williams hoppat av tävlingen, då hon fått känningar i sin knäskada.

I går slog Serena Williams ut svenskhoppet Rebecca Peterson ur WTA-turneringen i Rom. I dag skulle den amerikanska tennisstjärnan möta sin syster, Venus Williams, i turneringens andra omgång.

Men duellen blev aldrig av då Serena fick känningar i den knäskada hon dragits med en längre tid.

”Jag måste dra mig ur Italian Open på grund av smärta i vänster knä. Jag kommer sakna fansen och tävlingen, som är en av mina favoritturneringar” säger 37-åriga Williams i ett uttalande.

Samma mönster som i Miami Open

Hennes walkover innebär att Venus Williams avancerar direkt vidare till turneringens tredje omgång.

Serena Williams skadeproblem följde samma mönster i Miami Open för knappt en månad sedan. Även där besegrade Williams Sverigeettan Rebecca Peterson, innan hon hoppade av turneringen i förtid på grund av skadan i vänster knä.

Nästa tävling, Grand slam-turneringen i Paris, inleds om knappt två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.