Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hubert Hurkacz och Jannik Sinner med bollpojkarna som fått nya medaljer. Foto: CARMEN JASPERSEN

Jannik Sinners fina gest efter första grästiteln

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Jannik Sinner vann en tuff final mot dubbelpartnern Hubert Hurkacz med 7–6(10–8),7–6 (7–2) i Halle.

Italienaren pressade ner Hurkacz som inte orkade gräva upp en backhand på det slitna gräset och kunde jubla åt sin första titel på gräs, den 14:e totalt i karriären.

Han befäste sin plats som världsetta kunde notera sin första titel på gräs i lämplig tidpunkt med Wimbledon en vecka bort.

ATP

– Jag lyckades utnyttja några av hans andraservar och kunde vrida matchen i min favör. Jag tar ingenting för givet, säger Sinner i sitt segertal på banan i TV4 Plays sändning.

Hurkacz försöker lära av Sinner

Efter prisutdelningen där han poserade med en jättelik check på 4,5 miljoner kronor och en magnumskumpa, delade han ut medaljer till bollpojkarna och -flickorna som radat upp sig, ett uppskattat inslag.

Hurkacz fick ett bra kvitto inför Wimbledon. Han kommer att lyfta till karriärhögsta sjunde plats på rankingen på måndag. Polacken blev aldrig bruten i den jämna matchen.

– Det som Sinner gjort de senaste tolv månaderna är inspirerande. Jag försöker lära mig av honom, säger Hurkacz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet