Den sista svenskan i singel, Johanna Larsson, är utslagen i Båstad. Foto: TT.

Johanna Larsson utslagen: ”Matchen gled mig ur händerna”

Uppdaterad
Publicerad

Den sista svenskan, Johanna Larsson, försvann ur Swedish Open i Båstad. Larsson hade ett break fram till 4-3 i skiljeset men tappade kvartsfinalen mot serbiskan Aleksandra Krunic, som vann med 6–4, 6–7(5-7),6–4.

– Det känns riktigt surt, säger hon till SVT Sport.

– Jag räddade två matchbollar i andra och tycker jag spelar till mig tillräckligt bra lägen för att vinna matchen i tredje. Jag tycker att jag har matchen vid brejket fram till 4-3 men den glider mig ur händerna, spelade inte bra i motvinden, säger Larsson till SVT Sport i solskenet i Båstad.

Den Moskvafödda serbiskan, rankad 113:e i världen, var svår att slå igenom och hade den större beslutsamheten på slutet.

Gick fram till 40-0 i Larssons serve

Hon gick fram till 40-0 i Larssons serve och avgjorde på den andra matchbollen i det avslutande gamet (tredje totalt) efter att ha tvingat svenskan att göra ett upplägg för att hålla kvar bollen i spel på det röda gruset.

– Det var tufft för mig men jag var tvungen att vinna den här matchen för att kunna kvala in till huvudklassen i de kommande turneringarna, säger 26-åriga Krunic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.