Johanna Larsson är vidare till andra omgången i Australian Open. Foto: Bildbyrån.

Johanna Larsson vann – efter att motståndaren gav upp

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Larsson är vidare till andra omgången i Australian Open. Hon besegrade vitryskan Vera Lapko med 7-6(7-5),3-0. I det andra setet gav Lapko upp med sjukdomsproblem.

– Det här är min absoluta favorittävling, även om resultaten inte alltid varit så bra. Jag älskar Melbourne, säger hon till TT efter matchen.

Lapko tog en medicinsk timeout innan hon skulle serva vid 0-1 i andra set. Hon gick ut och servade men tappade gamet och gav sedan upp vid 0-3.

Australian Open

Vid 5-6 i det första setet räddade Larsson en setboll och tog matchen till tiebreak som svenskan tog hem efter att Lapko misslyckats med att lägga en stoppboll som gick i nät.

Det var mer än 30 grader varmt i Melbourne Park där eftermiddagssolen lyste från en klarblå himmel.

30-åriga Larsson är en veteran i Melbourne Park, och tog sig vidare till andra omgången även 2015 och 2016. Dagens seger gav en påfyllning med 450 000 kronor i kassan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet