Rebecca Peterson klättrar på rankingen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Karriärbästa ranking för Rebecca Peterson

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson har stigit till karriärbästa 44:a på rankingen efter sin framgångsrika höst med två WTA-titlar. Efter vinsten i Tianjin under söndagen klättrar hon från 59:e plats. Nu är hon på väg till Stockholm Open.

”Det betyder väldigt mycket med en ny titel”, skriver Peterson i ett sms till SVT Sport.

Matchen i Tianjin var strulig och ett ihållande regn efter orkanen i området sköt fram starten fem timmar, då i en träningshall inomhus, där taket läckte.

Det var andra titeln på WTA-touren i Kina på en månad. 24-åringen vann även turneringen i Nanchang, vilket är karriärens två titlar. Hennes tidigare högsta ranking var en 52:a-plats förra året. Med steget upp till 44:e plats närmar hon sig seedning i Grand Slam-turneringarna där de 32 bästa får en förmånligare lottning.

I ett sms till TT meddelar Peterson att hon på torsdag kommer att hålla en presskonferens i samband med ATP-turneringen Stockholm Open i Kungliga tennishallen.

Peterson är hemlighetsfull kring innehållet i presskonferensen:

”Vad det handlar om på torsdag tar vi då”, skriver Peterson till SVT.

Inslag från Petersons seger i Tianjin:

Även Mikael Ymer noterar sin karriärbästa ranking. Samma dag som Stockholm Open inleds klättrar han från 81:a till 75:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.