Petra Kvitova är en av stjärnspelarna i turneringen. Foto: TT

Kvitova affischnamn för pandemiturnering

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter bröderna Ymers välgörenhetsmatch i Kungliga tennishallen kommer nästa glädjande tennisnyhet.

En rad tjeckiska tennisstjärnor ska göra upp i en inhemsk turnering den 26–28 maj i Prag, samtidigt som all annan topptennis är stoppad på grund av coronapandemin.

Bland de som ställer upp finns den tvåfaldiga Wimbledonvinnaren Petra Kvitova, världstrean Karolina Pliskova och hennes tvillingsyster Kristyna (69:a på världsrankingen). Dessutom ytterligare två damspelare som är topp-35 i världen: Karolina Muchova (26:a) och Barbora Strycova (31:a).

Corona och idrott

– Jag ser fram emot att spela en turnering efter en lång tid. Jag är väldigt nyfiken över vilken form vi kommer att vara i när vi inte spelat, säger Kvitova, som började träna med racket i hand på banan på valborgsmässoafton.

Intäkerna till att lindra pandemins skadeverkningar

På herrsidan kommer den högst rankade spelaren i turneringen att vara Jiri Vesely, 65:a i världen.

Det tjeckiska tennisförbundet har meddelat att intäkterna från turneringen ska gå till att reducera effekterna av det nya coronavirusets utbrott i Tjeckien, där hittills 280 personer avlidit till följd av viruset.

ATP och WTA  har pausat tävlingskalendern till åtminstone 13 juli. Franska Öppna har flyttas från maj till september och Wimbledon har ställts in helt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet