Foto: Bildbyrån

Kvitova klar för semi i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Petra Kvitova är klar för semifinal i Franska mästerskapen efter seger mot Laura Siegemund, Tyskland, med 6–3, 6–3. Där ställs hon mot Austalian Open-vinnaren Sofia Kenin.

– Det här betyder mycket, säger Kvitova efter matchen.

Det är första gången på åtta år som tjeckiskan når så långt i turneringen.

– Det betyder mycket för mig, definitivt. I mina förra match blev jag lite känslosam över att jag spelar en Grand slam, och nu är jag i semifinal. Jag kunde aldrig drömma om att nå semifinal efter allt som varit, säger Kvitova till tävlingens hemsida.

Det var i Franska öppna som Kvitova gjorde comeback 2017 efter att ha varit borta från spel i sex månader. Anledningen till frånvaron var knivattacken som hon utattes för i sitt hem i slutet av 2016 och som, utöver den traumatiska upplevelsen, resulterade i en svårt skadad vänterhand.

Kvitova ställs mot Austalian Open-vinnaren Sofia Kenin, USA, i kampen om en plats i finalen. Kenin slog landsmaninnan Danielle Collins med 2-1 i set, 6-4, 4-6, 6-0, i sin semifinal.

Kvitova och Kenin är de enda seedade spelarna kvar på damsidan.

I den andra semifinalen möts den polska 19-åringen Iga Swiatek mot argentinskan Nadia Podoroska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.