Petra Kvitova gör comeback i Franska öppna. Foto: Bildbyrån.

Kvitova gör comeback i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Tjeckiska tennisstjärnan Petra Kvitova gör comeback i Franska öppna. Hon har sedan i december varit borta från spel efter ett överfall i hemmet, där hon blev rånad och huggen med kniv i ena handen.

– Jag har redan vunnit min tuffaste match, sade den tjeckiska tennisstjärnan vid en presskonferens i Paris enligt Twitterkontot wtainsider

Den tvåfaldiga Wimbledonvinnaren fick den 20 december oväntat besök i hemmet i tjeckiska Prostejov och blev knivhuggen i vänsterhanden, som är hennes spelhand. 27-åringen opererades i fyra timmar för de omfattande skadorna och karriären tycktes vara i fara.

– Skadorna var fruktansvärda. Chanserna att Petras hand skulle läka tillräckligt bra för henne att kunna spela tennis igen var mycket låg av flera olika skäl, sa doktorn Radek Kebrle enligt The Guardian efter operationen.

Kliver in i första omgången

Men trots att senor och nerver i alla fingrar skars av, så är hon nu redo att ta upp karriären igen. Hon ställer upp i Franska öppna, som pågår mellan 22 maj och 11 juni.

Kvitova ställs i första omgången mot amerikanskan Julia Boserup i Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.