Svenska tennisstjärnorna Johanna Larsson (vänster) och Rebecca Peterson (höger). Foto: Bildbyrån

Rebecca Peterson: ”Skulle inte kalla det en bra lottning”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bäst rankade spelare, 62:an Rebecca Peterson, ställs mot 84-rankade Sorana Cirstea i den första omgången av Australian Open.

Seger där kan innebära att hon ställs mot förra världsettan Maria Sjarapova i den andra matchen.

– Varje match är himla tuff och jag ser inte längre än min första match, säger svenskan till SVT Sport.

Johanna Larsson, rankad 75:a i världen, ställs mot 63:an Vera Lapko i den första omgången. Sedan kan den regerande mästaren Caroline Wozniacki vänta i den andra omgången.

Och även för Rebecca Peterson blir det tufft. Först möter hon 84-rankade Sorana Cirstea från Rumänien i den första matchen. Sedan kan förra världsettan Maria Sjarapova vänta i den andra omgången.

Australian Open

– Jag har aldrig mött Cirstea tidigare, men jag vet att det är en väldigt offensiv spelare. Det blir en tuff match oavsett vem man möter för på den här nivån så kan alla spela. Det blir intressant att möta henne, säger Peterson till SVT Sport och fortsätter:

– Jag skulle inte kalla det en ”bra” lottning, för varje match är himla tuff.

Jagar sjunde titeln

På herrsidan kan både Novak Djokovic och Roger Federer bli den förste spelaren att nå sju titlar i Melbourne. De inleder mot en kvalspelare respektive oseedade Denis Istomin, Uzbekistan, i sina första matcher. Rafael Nadal är seedad tvåa men dras med skador, han möter hemmaspelaren James Duckworth.

Australian Open är årets första grand slam-turnering och inleds på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet