Johanna Larsson. Foto: Bildbyrån

Larssons nya roll: SVT-expert under Stockholm Open

Uppdaterad
Publicerad

Hon avslutade sin tenniskarriär i början av 2020.

Nu har Johanna Larsson, 34, hittat en ny utmaning – under Stockholm Open debuterar hon som expert i SVT.

– Det ska bli en jättekul utmaning för mig, säger hon.

Under sin aktiva karriär vann Johanna Larsson 14 WTA-titlar i dubbel och två i singel och som bäst låg hon 45:a på världsrankingen.

31 år gammal valde hon att lägga sitt tennisrack på hyllan då hon kände att hon inte hade energin och vilja att fortsätta. Sedan dess har det inte blivit så mycket tennis, men nu är det dags igen.

Larsson har kommit överens med SVT Sport om att jobba som expert under Stockholm Open som går av stapeln mellan den 15-23 oktober i Kungliga Tennishallen. Även Magnus ”Gusten” Gustafsson kommer att jobba som expert för SVT Sport under turneringen.

– Det ska bli en jättekul utmaning för mig då jag inte har gjort den typen av uppdrag tidigare. Jag ser det här som en härlig utmaning, samtidigt som jag hoppas kunna bidra och göra jobbet bra och kul för tittarna.

Vad med turneringen ser du mest fram emot?

– Jag älskar tennis och det ska bli extra kul att titta på livetennis på så nära håll igen. Det är inte så ofta man får chansen att se sådana profiler in action här i Sverige.

Något namn som du ser extra mycket fram emot?

– Frances Tiafoe är riktigt underhållande att titta på. Jag gillar hans inställning och sportsmannaanda samtidigt som han har bra vapen och det händer alltid något när han spelar. Han är en av de jag ser fram emot.

Sändningarna börjar måndag den 17 oktober klockan 13.00 i SVT1.

Klicka här för allt du behöver veta om Stockholm Open i SVT.

MER TENNIS: Hör Djokovic inför Laver Cup och Federers avsked

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Novak Djokovic gör omstart efter Wimbledon i samband med Laver Cup i London till helgen. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.