Leo Borg på plats vid Nadal-akademin

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång corona-väntan är Leo Borg äntligen på plats på Mallorca för att träna vid Rafael Nadals akademi.

17-åringen har tagit flyttlasset till Balearerna och kommer bli drillad på grusbanorna under uppsyn från Toni Nadal, Rafaels f.d tränare och farbror.

I en presentationsvideo på sociala medier presenteras 17-årige Leo Borg som det senaste tillskottet till Rafael Nadals tennisakademi på hemmaön Mallorca. Redan i vintras stod det klart att Borg skulle ta steget och flytta ned men i och med coronapandemin har tennistalangen fått vänta.

Men nu är han alltså på plats vid toppfaciliteterna i Manacor och i videon ses Borg bli drillad av tränarna bland de röda grusdammet. Enligt en pressrelease kommer Leos träning att överses av erkänt tuffa coachen Toni Nadal, ”Rafas” första barndomstränare tillika farbror.

Under ett besök förra året på Mallorca så uttalade sig pappa Borg om träningsanläggningen:

– Standarden på tränarna på akademin är väldigt bra och de gör ett väldigt bra jobb. Det är därför min son har kommit hit.

Leo Borg är för tillfället rankad 111 på juniorvärldsrankningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.