Robert Lindstedt under Stockholm Open Foto: Bildbyrån

Lindstedt ger lugnande besked inför Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen möter Sverige Chile i Davis Cup. Uppladdningen inför har störts av en skada i vänster ben på nyckelspelaren Robert Lindstedt. Nu kommer lugnande besked.

– Undersökningen visar ett bra besked. Det här är bra och det ska inte vara någon fara för lördag, säger Lindstedt.

I början av veckan sträckte sig dubbelspecialisten Robert Lindstedt och linkade av träningen med lindat vänsterben. Nu är läkarundersökningen gjord.

– Robert har blivit undersökt i dag. Han har en lätt sträckning, men det ska inte vara någon fara för helgen, säger den nytillträdde Davis Cup-kapten Robin Söderling till SVT Sport.

Värre igår – bättre idag

42-årige Lindstedt är en välmeriterad dubbelspelare med över 20 dubbeltitlar. Han är därmed en viktig hörnsten i den svenska Davis Cup-laget. Till SVT Sport ger Lindstedt nu lugnande besked.

– I går kändes det inte alls bra. Men i dag är det ett bättre besked. Ultraljudsundersökningen visade på en lättare sträckning, säger Lindstedt.

Hur ser de kommande dagarna ut för att lyckas kunna spela till helgen?

– Det är rehabilitering för fullt, jag har kört i gymmet hela morgonen. Efter alla år så har jag bra koll. Det ska inte vara någon fara för lördag, säger Lindstedt till SVT Sport.

Chile står för motståndet

Motståndet är kraftigt försvagat. Chiles främsta namn, Christian Garin, 18:e på världsrankingen, är skadad och missar matchen och Nicolas Jarry, 89:a, är avstängd för dopning.​ Men trots det vill inte Lindstedt ta ut någon seger i förskott.

– På pappret har det blivit en lättare match. Men vi tar inte ut något i förväg. Jag har varit med så länge och har förlorat mot motståndare som varit sämre än mig. Men vi ska kunna ta publiken till stöd, så ska vi kunna vinna, avslutar Lindstedt.

Sverige och Chile möts fredag och lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.