Foto: Bildbyrån

Lindstedt till mixedsemi i Wimbledon: ”Skönt att vinna utan huvudvärk”

Uppdaterad
Publicerad

Robert Lindstedt och Jelena Ostapenko fortsätter sin framfart i Wimbledons mixeddubbel. Duon är klar för semifinal efter 6–7(6-8), 6–3,7–5 mot kroaten Franko Skugor och rumänskan Raluca Olaru i en match som tog nästan 2,5 timmar att spela på gräset i Grand Slam-turneringen i södra London.

– Det är första gången vi spelar med varandra någonsin men vi förstår redan varandras spel bra, kombinerar varandra väl, jag är bra från baslinjen och Robert är fantastiskt duktig vid nätet och servar också riktigt bra, säger Ostepenko till Tennisportalen.

Under turneringen har Ostepenko träffat Lindstedt stenhårt i bakhuvudet med en serve, där samarbetet inte fungerade fullt ut.

– Det är skönt att vinna och gå av banan utan huvudvärk, säger Lindstedt skämtsamt efter kvällens match, som spelades på bana 1, den näst största banan efter centercourten.

Lindstedt och Ostapenko förlorade första set efter tiebreak, men kom tillbaka starkt i andra och vann setet efter en dryg halvtimme. I det tredje och avgörande, och desto längre, setet lyckades duon bryta motståndarnas serve två gånger och säkrade en plats i semifinalen.

Där väntar nederländske Matwe Middelkoop och kinesiska Yang Zhaoxuan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.