Affischnamnen för tävlingarna i Charleston, Bianca Andreescu och Sofia Kenin Foto: TT Nyhetsbyrån

Grand Slam-vinnarna klara för tennis-comeback

Uppdaterad
Publicerad

Totalt sexton WTA-spelare kommer att samlas i South Carolina den 23 juni för den största tävlingen sedan tennistourerna avslutade i mars. I går presenterades två av damtennisens största namn i form av US Open-vinnaren Bianca Andreescu och Australian Open-vinnaren Sofia Kenin som båda kommer att vara med i turneringen.

Charleston, South Carolina är skådeplatsen när damtennisen återvänder i slutet av juni i en tävling som arrangörerna väljer att kalla ”The (Re)Open”. Sexton WTA-spelare kommer att delta i en lagtävling med sexton singelmatcher och åtta dubbelmatcher i den största tävlingen sedan tennisen stannade upp tidigare i våras.

Bland de sexton medverkande är det två unga, spännande namn som sticker ut. 19-åriga kanadensiskan Bianca Andreescu och 21-åriga amerikanskan Sofia Kenin. För Andreescu verkar tävlingsuppehållet ha gjort gott och regerande US Open-mästaren ser ut att ha blivit kvitt den knäskadan som hållit henne borta från spel sedan i oktober. Kenin blev ett namn för den större tennispubliken när hon vann finalen i Australian Open i februari. 

Charleston är vanligtvis ett stopp på WTA-touren i form av Volvo Car Open med tävlingen var en av de första att ställas in efter pandemin.

ARKIV: Storebror Elias Ymer vann brödrakampen (10 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.