Foto: Bildbyrån

Stefan Olsson fixade trasig rullstol – vidare till tredje omgången

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Olsson gick vidare till den tredje omgången i rullstolstennisen i Paralympics.

 Han besegrade hemmaspelaren Daisuke Arai med 6-0,6-2. Den stora dramatiken skedde när det blev problem med rullstolen mitt i matchen.

– Jag är van vid att mecka, säger Olsson.

34-åringen avgjorde på sin tredje matchboll efter 79 minuter. Trots de stora siffrorna var Olsson självkritisk.

– Det känns jätteskönt att vara vidare men det var en konstig match. Jättekonstig match. När han väl började spela i andra var jag inte riktigt beredd på det. Nästan lite förbannad är jag. Jag gör bort mig i vissa lägen, säger Olsson till SVT Sport.

Paralympics

Vad är du förbannad på?

–  Mig själv, säger han och skrattar. Ingen annan jag kan skylla på. Jag lallar runt helt plötsligt. Det var ett bra ”wake up call”, förklarar Olsson.

Bromsen låg på rullstolen

Du var inte bara tennisspelare utan rullstolsmekaniker också, vad hände?

– Ja, fan…vad ska man säga. Vi var inne och tränade idag och jag hade dragit åt alla skruvar som jag ska. Men det är lite kallare där inne så när jag väl kom ut så gick framhjulet emot axeln och då blir det som en broms. Och det var inte så kul.

Vad hände med pulsen då?

– Man vet att man har 20 minuter på sig så jag vet att ju snabbare jag gör det…om det blir punktering eller så senare…man vill ha så mycket tid som möjligt. Jag är van vid att mecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet