Foto: Bildbyrån

Spelschemat ändras efter Medvedevs sågning

Uppdaterad
Publicerad

Först avancemang i OS-tennisen. Sedan en rejäl sågning av förutsättningarna i Tokyo.

Ryske världstvåan Daniil Medvedev kokade av både ilska och värme. Ilskan tog skruv – nu ändras spelschemat.

Medvedev har inte bara gjort sig känd för sitt spel utan också sin frispråkighet utanför tennisbanan. Turneringen i Tokyo har inte varit något undantag. Han har tidigare lyft att matcherna borde starta senare på dagen – allt för att undvika den värsta värmen och höga luftfuktigheten och i onsdagens match mot italienaren Fabio Fognini var de yttre förhållandena precis så tuffa som Medvedev varnat för.

Under matchen tvingades han ta medicinsk timeout och när huvuddomaren frågade om hans status var svaret:

Tokyo 2020

– Jag mår bra och kan avsluta matchen men jag kan dö. Om jag dör, tar Internationella tennisförbundet, ITF, ansvar?

Till slut blev det vinst, 6–2, 3–6, 6–2, men efteråt var Medvedev krass:

– Redan från första set kändes det inte bra med andningen och jag kunde inte andas ordentligt. Jag tror att det här var den dagen med mest luftfuktighet hittills.

– Sedan under andra set såg jag inte riktigt bra. Jag var redo att ramla ihop på banan.

ITF har för att underlätta för spelarna låtit dem ta en tio minuter lång paus mellan seten. För Medvedev spenderades den tiden med en kall dusch och därefter blev det till slut vinst.

Några timmar efter matchen stod det klart att OS-arrangören och det Internationella tennisförbundet (ITF) hörsammat Medvedevs önskemål. I ett uttalande skriver ITF att matcherna från och med torsdagen startar först efter klockan 15 lokal tid för att säkra spelarnas hälsa och välmående.

ARKIV: Här tappar Daniil Medvedev humöret

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet