Mikael Ymer föll mot en tysk kvalspelare. Foto: Bildbyrån

Mikael Ymer utslagen ur Stockholm Open

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer förlorade i den andra omgången i Stockholm Open. Den tyske kvalspelaren Cedrik-Marcel Stebe vann med 6-0,7-6(7-5). Därmed är den siste singelsvensken ute ur turneringen.

– Det var en tuff match och jag kan inte tro att jag är klar för kvartsfinalen. Han spelade bra och i slutet blev det tajt och det var svårt när han hade publiken i ryggen. Jag är verkligen glad att ha gått vidare, säger Stebe i intervjun på banan efter matchen.

I det första setet visade Ymer, som blev nollad, dåligt humör, ideliga samtal med domaren, och slog bland annat sönder en racket. Det började illa i det andra också och svensken blev bruten direkt men sedan jobbade han sig in i matchen och tog det till tiebreak.

Ymer gick upp till 3-1 i tiebreaket men tappade initiativet där långa dueller från baslinjen dominerade i spelet. 29-årige Stebe, som haft mängder med skador under karriären och rankad på 213:e plats, gick fram till 6-4 och skaffade sig två matchbollar. Ymer räddade den första med en distinkt backhand.

På den andra matchbollen slog Ymer en forehand några centimeter bred och efter hawkeye kunde spelarna tacka för matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.