Foto: Bildbyrån

Mikael Ymer utslagen i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer fick Nordea opens sista wild card.

Och han slogs ut i första matchen.

Finländaren Emil Ruusuvuori vann med 2-1 (1-6, 6-4, 6-3) i set.

Den svenske tennisstjärnan Mikael Ymer inledde dagens match på bästa sätt och var den som till en början höll stadigast i racket. Och om första set var det aldrig något snack. Svensken visade prov på den senaste tidens fina form när han tog hem första set till hela 6-1.

Därefter gick det utför.

Andra set började på sämsta tänkbara sätt. Finländaren Emil Ruusuvuori tog ledningen med 3-0 och det var en irriterad Ymer som fick kyla ner sig med lite vatten vid den korta pausen. Han var sedan uppenbart irriterad när matchen återupptogs och då tog svensken tre raka game. Men det räckte inte, i stället tog den 80-rankade spelaren hem setet till 6-4.

Sista set innebar en ny fin insats av Ruusuvuori – som skulle slå ut den 94-rankade svensken. Matchen mellan de jämnåriga vanns av finländaren efter 6-3 i sista set.

– En helt okej match. Jag började väldigt bra men lyckades inte hålla uppe det. Han höjde sig en nivå och jag kunde inte riktigt höja min. Det är lite surt såklart men så är det i sport, ibland går det som man tänkt sig och ibland inte. I dag var en sådan dag, säger Mikael Ymer.

Förra matchen spelarna emellan vann Russuvouri med 2-1.

KLIPP: Ymer utslagen ur Franska öppna (5 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.