Foto: Bildbyrån

Mikael Ymer ersätter US Open-mästaren i Moskva

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer ersätter den ryske världstvåan Daniil Medvedev i Kremlin Cup i Moskva som inleds på måndag.

”Ja, han kommer att spela eftersom han fick en plats i huvudturneringen”, messar agenten Marijn Bal till SVT Sport.

Den toppseedade Medvedev hoppar av efter att kroppen blivit för sliten efter ett intensivt tävlande, något som blivit en vana för den flitigt tävlande ryssen den här tiden på året.

– Det är alltid speciellt att spela inför ryska fans men det här årets kalender har varit extremt tufft. Jag känner att min kropp inte längre är hundra procent och jag tvingas ta det här tuffa beslutet för att kunna avsluta den här säsongen starkt, säger Medvedev, enligt arrangören.

Medvedev tog sin första Grand Slam-titel när han vann US Open förra månaden efter en imponerande  insats i finalen mot världsettan Novak Djokovic som hade chansen att bli förste herrspelare att nå 21 Grand Slam-titlar.

Vill inte kommentera avhoppet till Stockholm Open

Mikael Ymer är rankad 88:a i världen och tackade nyligen nej till att wildcard i Stockholm Open om ett par veckor. Toppseedad i Moskva blir nu ryssen Andrej Rublev, femma på världsrankingen.

Agenten Bal vill inte kommentera anledningen till Mikael Ymers avhopp i Stockholm Open.

Lottningen till huvudturneringen har ännu inte publicerats eftersom det varit flera sena avhopp.

Under helgen avgörs kvalet, där storebror Elias Ymer deltar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.