Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån

Chile kvitterade till 1-1 i DC-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer gav Sverige en drömstart i Davis Cup-kvalet mot Chile.

Den 67-rankade 21-åringen vann i raka set, 6–2, 6–3, mot Marcelo Tomas Barrios Vera.

Men Alejandro Tabilo kvitterade till 1-1 efter 6-4, 6-3 mot storebror Elias Ymer.

Mikael Ymer ordnade därmed en svensk 1–0-ledning i kampen om en plats i slutspelet i Madrid i höst. En stor chilensk klack tog över Kungliga och jublade efter Tabilos kvittering.

Sverigeettan fick ett tidigt övertag i första set när Barrios Vera, rankad 282:a i singel, slog en för lång boll vilket gjorde att Ymer bröt till 3–1. Efter 45 minuter i Kungliga tennishallen i Stockholm bröt svensken igen och vann med 6–2.

Andra set blev en blågul uppvisning av kontrollerat spel fram till 6–3.

”Riktigt imponerad av Mikael Ymer”

– Jag är riktigt imponerad av Mikael Ymer. Han var fokuserad hela vägen och bättre än sin motståndare, säger den nye förbundskaptenen Robin Söderling i intervjun från Kungliga tennishallen.

Sedan förlorade storebror Elias Ymer mot Alejandro Tabilo med 6-4,6-3.

– Elias gjorde vad han kunde men Tabilo var för bra. Han blev lite spänd i första set men var nära att få med sig andra set. Elias har inte spelat match på länge, säger Söderling.

Chile som spelar utan sina bästa spelare skrällde med att få med sig 1-1 efter första dagen.

– Det var ett galet publikstöd. Vi visste att det bor många chilenare i Stockholm och kul att så många kunde komma, säger Tabilo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.