Andy Murray kritiserar Novak Djokovics turnering. Foto: TT Nyhetsbyrån

Murray vann i comebacken – riktade kritik mot Djokovic

Uppdaterad
Publicerad

Den så skadedrabbade Andy Murray har gjort comeback efter sju månader utan matcher. Han vann uppvisningsmatchen och efter den riktade han kritik mot världsettan Novak Djokovics turnering som följts av en rad fall av covid-19.

– Den borde aldrig ha blivit av, sade han vid mikrofonen efter matchen.

Den tidigare världsettan Andy Murray, 33, hade gått sju månader utan att spela en tennismatch på grund av den höftskada han dragits med under en längre tid.

Igår kväll gjorde han comeback i sin bror Jamies välgörenhetsturnering ”Battle of the Brits” i London och då slog han 211-rankade Liam Broady med klara 6-2, 6-2.

”Ingen överraskning att många testats positivt”

Höften höll helt okej, men det är fortfarande långt ifrån perfekt.

– Om man ser på hur jag slår bollen så är jag inte där jag vill vara. Det är bra att få matcher för att se hur min höft svarar på att spela tre dagar i rad. Det är inte den högsta nivån, men det är en bra nivå, sade Murray efter matchen.

Han tog också tillfället i akt att prata om Novak Djokovics nu avbrutna tour Adria Tour efter vilken Djokovic själv och tre andra spelare smittats av covid-19.

– Den borde aldrig ha blivit av. Då man har sett bilderna från spelarnas fest och barnens dag så kommer det inte som någon överraskning att många har testats positivt. Det var ingen social distansering, sade han.

Vill vara med i US Open

Murray tog också chansen att visa sitt stöd för Black Lives Matter.

– Vissa ser det som en radikal sak, men personligen gör jag inte det. Jag känner bara att alla borde behandlas likadant, oavsett kön, hudfärg, bakgrund eller religion.

I samband med comebacken har Murray också öppnat för att delta i US Open som börjar den 31 augusti.

”Det är något jag planerar att göra – så länge det är säkert”, skriver han i en krönika hos BBC.

KLIPP: Djokovic: ”Personligen är jag emot vaccinering”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.