Rafael Nadal njuter av segern i Paris och bryr sig mindre om vad den betyder i tennishistorien. Foto: TT

Nadal ljummen efter att ha tangerat Federers Grand Slam-rekord

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal vann sin 13:e titel i Franska öppna och utökade sitt rekord i Paris. Dessutom tangerade han Roger Federers rekord med 20 Grand Slam-titlar. Det ställer han sig ganska ljummen till.

– Jag skulle inte kunna vara missbelåten för att grannen har en större båt, exemplifierar Nadal.

Nadal är tydlig med att han inte prioriterar att samla på rekord nu när han nått ikapp Federer.

– Jag går inte runt och tänker på att Novak (Djokovic) har så många titlar och att Roger (Federer) vinner ännu en titel. Man kan inte vara missbelåten för att ens granne har ett större hus och eller har en större båt eller en bättre mobil, säger Nadal som trots allt medger att det är en skön känsla.

– Visst skulle jag älska att ha avslutat karriären med flest Grand Slam-titlar ingen tvekan om det men jag vill göra det på mitt sätt och vill inte gå runt och tänka på det hela tiden, understryker Nadal enligt AP.

Nu har Nadal nått ikapp den gode vännen och rivalen Roger Federer:

– När man pratar om de här rekorden så är jag såklart en stor anhängare av idrottshistorien vilken jag respekterar högt. För mig betyder det mycket att ha delat den här siffran med Roger, säger Nadal.

Federer gratulerade: ”20 bara ett steg på en pågående resa”

Roger Federer, 39, avstår hela säsongen efter dubbla knäoperationer. Han gratulerade 34-årige Nadal till den nya titeln:

”Som min största rival under många år tror jag att vi pressat varandra till att bli bättre spelare. Jag hoppas att 20 bara är ett steg på en pågående resa för oss båda. Bra gjort Rafa. Du förtjänade det”, skriver Federer på Instagram.

Mötet mellan Nadal och Djokovic var det 56:e, det mesta mellan två spelare i tennishistorien.

– I Australien dödade han mig. I dag var det dags för mig, säger Nadal och tänker tillbaka på Australian Open-finalen 2019 som serben vann med 6-3,6-2,6-3.

– Han spelade en perfekt match, speciellt i de två första seten, säger Djokovic efter Nadals uppvisning på Philippe Chatrier under söndagen.

SE MER: Nadal vann Franska öppna – tog 13:e titeln (11 oktober 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rafael Nadal tog sin 13:e titel i Franska öppna. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer