Rafael Nadal var skoningslös i Monte Carlos kvartsfinal mot Dominic Thiem. Foto: TT.

Nadal bjöd på furstligt spel i Monte Carlo

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Rafael Nadal hade uppvisning mot världssjuan Dominic Thiem på Monte Carlos grus. Den okrönte gruskungen vann med 6-0,6-2 efter bara 68 minuters spel på den vackert belägna banan vid Medelhavet.

Första gången som Thiem tog ett game var vid 0-3 i andra set. Efter 52 minuters spel lyckades Thiem ro hem gamet efter att ha utnyttjat sin andra gameboll efter en tung serve som Nadal inte lyckades hålla innanför linjerna.

Österrikaren fick ett öronbedövande bifall av publiken i solgasset som fick se matchen förlängas en stund. Thiem stretade emot och tog även ett game till i egen serve innan det var över.

Avgjorde på första matchbollen

Nadal, som var omöjlig att komma åt i egen serve, behövde bara en matchboll innan det var över. I semifinalen väntar bulgaren Grigor Dimitrov. Nadal har enorma tio titlar i Monte Carlo och en elfte inom räckhåll.

Fursten Albert II av Monaco fanns på plats i ett Vip-bås och såg matchen på Rainier III av Monaco-banan, namngiven av hans far som avled 2005.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.