Nadal rusar på i Paris: ”Osäker på om det är bra”

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal jagar dubbla rekord i Franska öppna i Paris: Att bygga på sitt rekord med en 13:e titel och att nå ikapp Roger Federers Grand Slam-rekord med 20 titlar. Han kom ett steg närmare genom att vinna mot Stefano Travaglia med 6-1,6-4,6-0 i tredje omgången.

Nadal utnyttjade sex av sina sju breakbollar medan den 74-rankade italienaren aldrig hade någon breakboll när Nadal servade. Nadal gjorde comeback efter pandemiuppehållet i Rom för två veckor sedan och förlorade då redan i kvartsfinalen mot Diego Schwartzman, vilket väckte en del frågor.

I Paris har dock segermaskinen Nadal varvat upp och de tre inledande matcherna har han vunnit i raka set utan att förta sig. Det har han funderat en del på.

– Vi befinner oss i en märklig situation efter massor av månader utan speciellt mycket tennis, speciellt för mig som inte spelade i USA. Så jag vet inte om det är positivt eller negativt att vinna matcherna så snabbt. Jag tar det dock positivt eftersom jag vinner mot en så bra spelare som Stefano, säger Nadal till ATP.

Ställs mot Petr Kordas 20-årige son

I nästa match ställs Nadal mot 213-rankade 20-årige amerikanen Sebastian Korda, som tränas av pappan, den förre tjeckiske världstvåan Petr. ”Sebis” systrar Jessica och Nelly spelar på LPGA-touren i golf.

Nadal har de två senaste åren slagit Dominic Thiem, som nyligen vann US Open, i finalen i Paris. Det kan inte ske i år eftersom de är lottade att mötas i semifinal. Thiem slog det unga norska stjärnskottet Casper Ruud med 6-4,6-3,6-1.

– Jag är väldigt nöjd och det var en fantastiskt match där jag inte gjorde några misstag, säger Thiem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.