Rafael Nadal och Jannik Sinner tackar varandra 01.30 i natt. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Nattiné: Nadal slog in matchbollen 01.30

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal hade en riktig nattmangling i Franska öppna mot den 19-årige sensationen Jannik Sinner och slog in matchbollen först 01.30.

Spanjoren vann med 7-6(7-4),6-4,6-1 i en match som tog nästan tre timmar.

Matchen på centercourten Philippe-Chatrier sattes inte igång förrän 22.37 och taket förblev öppet. För första gången har arenan ett fungerande elljus, vilket gjorde att matchen aldrig avbröts.

Nadal stördes inte av den sena timmen – men hade större problem med nattkylan.

– Självklart är det inte idealiskt att avsluta en match 01.30 men det stora problemet var vädret. Det var för kallt att spela. Det var lite farligt att spela under de här svåra förhållandena, säger kungen av grus som hade nr 12 på sina svarta skor.

Världstvåan är ute efter att säkra sin 13:e titel i Paris och utöka sitt rekord och samtidigt nå ikapp Roger Federer med 20 Grand Slam-titlar, även det ett rekord.

Föddes samma år som Nadal blev proffs

Nadal och Sinner fick vänta på sin match efter fem matcher på Philippe-Chatrier, bland annat tog Diego Schwartzmans segermatch mot US Open-mästaren Dominic Thiem fem timmar att spela klart.

– Jag förstår inte varför de lade fem matcher på Chatrier i dag, det var ett risktagande, säger 34-årige Nadal enligt AP. Normalt sett är fyra matcher utlagda. Nu hade arrangören även lagt in en regnuppskjuten match i programmet.

75-rankade italienaren Sinner skakade Nadal i första set där han hade chansen att serva hem det vid 6-5.

– Jag hade chansen i första och andra set men tog den inte. Det är tufft att att inte utnyttja det mot honom eftersom han missar så lite, säger den gänglige Sinner efter sitt genombrott i världstennisen.

Italienaren, som föddes 2001, samma år som Nadal blev proffs, spelade helt utan respekt.

I förra omgången slog Sinner ut världssexan Alexander Zverev, som spelade trots andningsproblem och feber, något han inte underrättade arrangören om. Efteråt lämnade tysken ett negativt covid-19-test.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.