Egor Gerasimov var en slagen man efter den medicinska timeouten. Foto: TT

Nadal vann efter medicinsk timeout

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal tog det första steget mot sin 13:e titel i Paris genom att besegra belarusiern Egor Gerasimov med 6-4,6-4,6-2 i första omgången.

– Tack för publiken som var här, säger Nadal.

Trots att centercourten Philippe-Chatrier såg ödslig ut var det ett ljudligt publikstöd för Nadal när denne stötte sin racket mot Gerasimovs när de tackade för matchen framme vid nät.

– Jag är så glad över att vara tillbaka på Chatrier. Förhoppningsvis kommer det att vara normalt nästa år och att jag får spela inför en stor underbar publik igen, säger Nadal enligt BBC.

Gerasimov bröt i början av tredje set och gick fram till 2-0 men Nadal bröt tilbaka till 2-2. Och efter det gamet tog belarusiern en medicinsk timeout för att få en stukad fot tejpad. Under pausen satte Gerasimov på sig ett munskydd.

”Väderförhållandena är väldigt tuffa”

När det sedan blev spel igen bröt Nadal blankt fram till 3-2. Efter det var Gerasimov en slagen man och kunde inte hålla uppe det fina spelet som han haft fram till fotskadan.

– Jag ville inte göra några misstag. Det är ett annorlunda Roland Garros i år och väderförhållandena är väldigt tuffa, men vi är här för att göra det bästa av situationen, säger Nadal.

Det fanns vissa frågetecken för Nadal, som avstod US Open på grund av coronapandemin, efter att denne förlorade redan i kvartsfinalen i Rom inför Franska öppna.

KLIPP: 200 dagar senare – Nadal tillbaka med besked (17 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.