Rafael Nadal var glad efter midnattsvinsten. Foto: TT

Lycklig Nadal vann midnattsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal vann mot Karen Khachanov med 6-3,6-2,3-6,6-1 i den tredje omgången av Australian Open. Matchen tog slut 00.18 lokal tid i Melbourne. 

– Kvällar som den här betyder allt, säger Nadal.

Efter att ha förlorat tredje set var det en lättad Nadal som kunde slå in matchbollen och slippa ett kraftödande femte set mot ryssen. Det stannade vid 2.50 på centercourten Rod Laver Arena. 

– Det har varit en speciell veckan för mig. Varje gång jag kan spela här är det speciellt för mig. Jag spelade mot en bra motståndare och god vän på touren. Det var min bästa match efter comebacken, säger Nadal enligt BBC.

Australian Open

35-åringen gjorde comeback i december efter att ha haft problem med en fotskada i ett halvår, problem som varat betydligt längre än så.

– Det fungerar för tillfället. Jag har gått igenom tuffa perioder det senaste 1,5 året men kvällar som den här betyder allt för mig, säger Nadal, seedad sexa i turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet