Rafael Nadal vann igen på hemmaplan i Barcelona. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nadal räddade en matchboll – tog tolfte titeln i Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Tolv finaler – och tolv segrar.

Rafael Nadal förlängde sin framgångssvit i ATP-turneringen i Barcelona när han besegrade Stefanos Tsitsipas med 2–1 i set.

– Jag har aldrig spelat en sådan här final i den här turneringen. Det betyder mycket för mig, säger Nadal som räddade en matchboll i dramat på hemmaplan.

Det var en match som aldrig ville ta slut – det tog tre timmar och 38 minuter innan Rafael Nadal kunde höja armarna i skyn i en segergest. Matchen var den längsta på ATP-touren i år.

Den spanske världstrean vann till slut med siffrorna 6–4, 6–7, 7–5 och säkrade sin tolfte seger i karriären i Barcelona. Det var i tredje set vid 4-5 och 30-40 som Nadal räddade matchbollen.

Nadal fick revansch mot Tsitsipas som slog ut honom i kvartsfinal i grand slam-turneringen Australian Open i februari.

34-åringen låg under med 2–4 i första set men vann sedan fyra raka game och tog kommandot om matchen. Men Tsitsipas utjämnade matchen i andra set efter tiebreak, där han räddade två matchbollar.

Förbi Medvedev på rankingen

Den grekiske världsfemman skulle dock inte räcka till. Nadal tog hem sista set med 7–5.

Segern innebär spanjoren passerar Daniil Medvedev på ATP-rankingen och går upp som tvåa.

Tsitsipas har varit i fin form det här året. Han tog sig till semifinal i Australian Open där han förlorade mot Daniil Medvedev. Förra helgen bärgade han sin första Masterstitel på ATP-touren när han vann i Monte Carlo.

ARKIV: Tsitsipas skrällde mot Nadal i Australian Open (17 feb 2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.