Rafael Nadal. Foto: TT

Nadal visade klass – besegrade världsettan

Rafael Nadal vann ATP-turneringen i Rom efter en sprakande final mot världsettan Novak Djokovic. Det var spanjorens 33:e masters i karriären efter 6-0, 4-6, 6-1.

Rafael Nadal och Novak Djokovic klev båda in till finalen i ATP-turneringen i Rom med 33 masters-1000 titlar vardera.

Och det var spanjoren som visade klassen direkt. I första setet nollade han världsettan Djokovic.

Serben kom tillbaka och vann det andra med viss möda, 6-4, men i det tredje och avgörande setet var det inget snack. Rafael Nadal bröt direkt till 1-0. Därefter höll han taktpinnen hela vägen och vann med 6-1.

Nästa tävling som väntar är Franska Öppna som inleds 26 maj, där Nadal är på jakt efter sin tolfte titel på Roland Garros.