Naomi Osaka efter uttåget i US Open. Foto: TT Nyhetsbyrån

Naomi Osaka drar sig ur stor WTA-turnering

Uppdaterad
Publicerad

Då den 23-åriga tennisstjärnan Naomi Osaka åkte ur US Open redan i den tredje omgången flaggade hon för att hon skulle ta en paus. Nu är det bekräftat att världsåttan drar sig ur WTA-turneringen i Indian Wells, USA, i oktober.

”Vi ser fram emot att träffa dig 2022, Naomi”, skriver arrangören på Twitter.

Sedan Naomi Osaka drog sig ur årets Franska öppna mitt under turneringen har hon vid flera tillfällen berättat om att hon lider av psykisk ohälsa och att pressen från bland annat media påverkar henne negativt.

I US Open i början av september åkte hon ut mot 18-åriga Leylah Fernandez och efter det sade hon att hon övervägde att ta en paus från tennisen.

– Helt ärligt vet jag inte när jag spelar min nästa match. Jag tror att jag ska göra ett litet uppehåll, sade hon då med tårar i ögonen.

Nu bekräftar hon att så blir fallet. Hon har dragit tillbaka sin anmälan till en turnering i Indian Wells i oktober. Turneringen är en av de större utanför grand slam-turneringarna.

Den 23-åriga japanskan vann samma turnering 2018 och då var det hennes första seger på WTA-touren.

KLIPP: Osaka utslagen av doldis (20/8)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.