Novak Djokovic ber om ursäkt efter att ha träffat en linjedomare på struphuvudet efter ett förlorat game. Foto: TT

Novak Djokovic om US Open-diskningen: ”En viktig läxa”

Uppdaterad
Publicerad

För en dryg vecka sedan blev Novak Djokovic diskad i US Open, efter att ha träffat en linjedomare med en boll.

Nu är han redo för en ny tävling.

Och han vill inte svära på att det går bättre nu.

– Jag kan inte lova eller garantera att jag aldrig kommer att göra något liknande, säger han.

Världsettan Novak Djokovic slog iväg en boll i frustration under matchen mot Pablo Carreño Busta i US Opens fjärde omgång. Bollen träffade en linjedomare på halsen, och Djokovic diskades.

Nu är Djokovic redo för Italienska öppna, och berättar att han ska försöka att undvika att återupprepa det som skedde i New York.

– Jag jobbar lika hårt mentalt och psykiskt som jag jobbar fysiskt. Jag försöker vara mitt bästa jag både på och vid sidan av banan och förstår att jag får utbrott. Det är den sortens person och spelare jag alltid har varit. Jag ska försöka att ta detta som en viktig läxa och något som jag ska ta med mig, säger han, enligt nyhetsbyrån AP, och fortsätter:

– Jag har lärt mig nu och jag har pratat med mitt team. Det var en olycklig incident, men det är sånt som händer. Man måste gå vidare.

”Allt kan hända i livet”

Djokovic vill dock inte slå fast att det inte kommer att ske något liknande framöver.

– Jag kan inte lova eller garantera att jag aldrig kommer att göra något liknande. Jag ska så klart göra mitt bästa, men allt kan hända i livet, säger Djokovic, som erkänner dock att händelsen kommer att finnas i hans medvetande länge:

– Jag tror inte att jag någonsin kommer att glömma det, för det är en sån sak som kommer att finnas med i minnet för resten av livet. Men jag tror inte att det kommer att vara några större problem för mig att komma tillbaka till touren och spela bra och slå till tennisbollen.

ARKIV: Djokovic diskad i US Open (6 september):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.