Rebecca Peterson är vidare till den andra omgången i Cincinnatis WTA-turnering. Foto: TT

Ny tung seger för Rebecca Peterson

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson är vidare i WTA-turneringen i Cincinnati. Hon är det efter ha slagit ut 15-rankade Johanna Konta med 6–3, 3–6, 7–5.

– Jag vet att jag har det här spelet i mig och att jag kan slå toppspelare, säger Peterson till wta.com.

Sverigeettan Rebecca Peterson fortsätter att ta fina segrar, med två veckor kvar till US Open. I slutet av juli slog hon ut 8-rankade amerikanskan Sloan Stephens i Washingtons WTA-turnering. I natt följde hon upp den skalpen med att besegra brittiskan Johanna Konta, med 2-1 i set,  6–3, 3–6, 7–5.

I första set var det 74-rankade Petersons serve som var nyckeln. Hon tappade bara tre poäng i egen serve i öppningssetet och fick in 70 procent av sina förstaservar.

Konta kom tillbaka och bröt fram till 4-2 i andra set. Peterson hade en breakboll för att utjämna vid ställning 5-3 till Konta, men efter att brittiskan räddat den kunde hon ta hem andra set.

Ryckte åt sig en ledning

I avgörande set fick Peterson en mardrömsstart när hon tappade sin serve direkt, men lyckades sedan ta fyra raka game fram till 4-1, och hade fem breakmöjligheter att ta en 5-1-ledning. Istället kunde Konta ta hem gamet och ta sig fram till 5-5. Peterson kunde sedan ta hem matchen med 7-5, efter drygt 150 minuters spel.

– Jag är glad över resultatet. Jag är nöjd över mitt spel, men jag vill gå längre och spela bättre, säger Peterson till wta.com.

24-åriga Peterson, som kvalade in till huvudturneringen, får möta ryskan Veronica Kudermetova i den andra omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.