Foto: Bildbyrån

Federer närmar sig Connors gräsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer är för tolfte gången klar för final i ATP-turneringen i tyska Halle.

Den nyblivne världsettan blev klar för final efter att ha besegrat 109:e rankade Denis Kudla.

– Det känns verkligen bra att kunna spela bra när det behövs, säger Federer efter den 172:a vinsten på gräs. Jimmy Connors har rekordet med 174.

Federer, som räddade två matchbollar i kvartsfinalen mot Benoit Paire i torsdags, tog också sin 20:e raka vinst på gräs.

För en vecka sedan vann Roger Federer ATP-turneringen i Stuttgart och blev återigen världsetta i tennis. Nu är han klar för ytterligare en final efter att ha besegrat ukrainaren Denis Kudla i två raka set, 7-6(7-1),7-5, och jagar nu sin 99:e ATP-titel i singel.

Behöver vinna finalen för att behålla förstaplatsen

Han behöver vinna finalen för att behålla sin plats som världsetta före Rafael Nadal. I finalen ställs han mot kroaten Borna Coric som vann sin semi efter att Robert Bautista Agut gett upp med skada vid 2-3 i första set. Skulle Federer vinna blir det hans 99:e ATP-titel.

Grästurneringen är den sista innan Wimbledon startar den 2 juli.

VÄRLDSRANKING

1. Roger Federer, 8 920 poäng

2. Rafael Nadal, 8 770 poäng

3. Alexander Zverev, 5 965 poäng

4. Juan Martin del Potro, 5 080 poäng

5. Grigor Dimitrov, 4 870 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.