Hög puls – och Anastasia Pavlyutjenkova är till slut klar för final. Foto: Bildbyrån

Pavlyutjenkova klar för final i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Hon har tidigare tagit sig till kvartsfinal.

Nu är Anastasia Pavlyutjenkova klar för final i Franska öppna.

Ryskan slog Tamara Zidansek med siffrorna 7-5, 6-3.

Ryskan Anastasia Pavlyutjenkova har imponerat och är klar för final i Franska öppna. Den 29-åriga servespecialisten fortsatte att imponera i semifinalen av mästerskapet och slog Tamara Zidansek med 7-5, 6-3.

– Tack till er alla för att ni är här idag. Jag är så trött, så glad och det är verkligen emotionellt, säger Pavlyutjenkova i segerintervjun.

Allt handlade dock om Zidansek i början. Hon öppnade starkt på gruset i Paris och tog ledningen med 2-0 i första set, innan ryskan kom tillbaka, kvitterade och lämnade med siffrorna 7-5.

Till slut löste hon också segern via seger i två raka set, det andra med 6-3. Pavlyutjenkova jobbade lågt, intensivt, hårt och servespelet, som varit imponerande i turneringen, blev nyckeln till seger.

– Det var svårt att spela matchen i dag. Hon (Zidansek, reds. anm.) försökte kämpa, och gjorde det bra. Jag kollade upp på läktaren och jag tackar mina vänner för att de tog sig hit i dag.

– Det viktiga inför finalen är att fortsätta vara fokuserad.

Final för första gången

Som längst har Anastasia Pavlyutjenkova tagit sig till kvartsfinal tidigare, då 2011.

Nu är hon i final för första gången, där hon möter Barbora Krejcikova.

Dock har, enligt många, en ny stjärna fötts i 95-rankade Zidansek.

Skrällspelare till final i Franska öppna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.