Rebecca Peterson under matchen mot Wozniacki. Foto: TT.

Peterson förlorade men fick beröm av Wozniacki: ”Jag mötte en väldigt bra motståndare”

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson hade ingen chans mot världstvåan i tennis, Caroline Wozniacki, i WTA-turneringen i kinesiska Wuhan. Danskan vann matchen i andra omgången med 6–4, 6–1.

Petersons bästa period var när hon bröt till 3-5 i första set och sedan höll sin serve till 4-5 efter ett tiominutersgame. Danskan kunde dock serva hem första setet och hade sedan kontrollen sedan svenskan tappade energi.

– Jag tycker att jag spelade ganska bra. Jag var lite rostig och mötte en väldigt bra motståndare. Hon hade bra tryck i slagen och varierade tempot en del och spelade bra tennis, säger Wozniacki till WTA om Peterson.

Petersons första turnering sedan US Open

Den 23-åriga svenskan kom till Kina efter ett speluppehåll efter US Open där hon för första gången i grand slam-sammanhang tog sig till tredje omgången. Framgången gjorde att Peterson klättrade till plats 54 på rankningen. Denna vecka är hon rankad 61:a.

I första omgången i Wuhan besegrade hon Timea Babos, ungerskan som bröt matchen vid ställningen 1–4 i avgörande set.

Wozniacki stod som segrare i andra omgången efter knappt 1,5 timmes spel. Det var första mötet mellan skandinaverna.

Tävlingen har ett Grand Slam-startfält.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.