Rebecca Peterson Foto: Bildbyrån

Peterson klar för karriärens första WTA-final

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson är klar för sin första final i en WTA-turnering. I Jiangxi Open så besegrade den 78-rankade svenskan enkelt Nina Stojanovic, rankad som nummer 134, i semifinalen med 6-3,6-1.

Rebecca Peterson hade inför WTA-turneringen i Kina aldrig varit i en final i singel. Men nu är hon klar för att spela finalen efter att ha besegrat serbiskan Nina Stojanovic med klara siffror.

Något som blev matchavgörande var hur Peterson hanterade breakchanserna, både för och emot. För både Peterson och Stojanovic fick nämligen sex breakchanser var under matchen, men skillnaden var att Peterson vann fem av sex samtidigt som Stojanovic förlorade fem av sina sex chanser.

Peterson visade framförallt klass i andra set där hon inte släppte till mycket efter att ha förlorat första gemet. Hon vann nämligen sex raka efter det, och efter en lång matchboll som till slut Stojanovic satte i nät så var första finalen ett faktum för svenskan. Men att gå till final är bara ett steg på vägen för Peterson.

– Klart att det känns bra, men samtidigt är jag inte nöjd, säger hon till SVT Sport.

I finalen, som spelas 09.00 i morgon svensk tid, får hon möta Elena Rybakina från Kazakstan, rankad 69:a i världen, som besegrade hemmahoppet Shuai Peng med 6-1, 3-6, 6-2 i semifinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.