Foto: Bildbyrån

Peterson skrällde i Paris: ”Jag är jätteglad”

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson besegrade den tidigare världsettan i dubbel, Su-wei Hsieh, och är överraskande vidare till den andra rundan av Franska öppna.

Svenskan vann med 6–4, 6–3.

– Jag är jätteglad. Det var en del nerver och jag har ju aldrig spelat huvudturneringen i Paris, säger Peterson till SVT Sport, nöjd med hur hon hanterade situationen på bana 4, en match som dessutom direktsändes på Eurosport 1 och fick oväntat stor uppmärksamhet.

– Jag hanterade mig själv bra och hade bra fart i slagen, jag utnyttjade mina styrkor på ett bra sätt, funderar Peterson som redan tjänat minst 807 000 kronor, vilket är vad förloraren i andra omgången får.

Inne på top 100 för första gången

Rebecca Petersons fina form fortsätter. Tidigare i maj vann 22-åringen ITF-turneringen (nivån under WTA) på grus i franska Cagnes-sur-Mer och tog sig för första gången in på top 100-listan. I dag tog hon sig för första gången vidare i en Grand Slam-turnering, detta efter tre vinster i kvalet på Roland Garros.

Svenskan, rankad 97 i turneringen, var nederlagstippad av många inför mötet med 49-rankade Su-wei Hsieh, 32. Trots det gick hon snabbt upp i ledning med 5–1 i första set.

Hsieh kunde sedan hämta upp till 5–4 – men Peterson tog hem första set med med förlösande 6–4.

Seedad rumänska tuff nöt att knäcka i andra omgången

I andra set hamnade Peterson tidigt i underläge men vände och servade för matchen vid ställningen 5–3. På den andra matchbollen fastställdes segern. Hon tryckte ner Hsieh som inte kunde freda sig utan slog ut bollen.

Nu väntar den 31-seedade rumänskan Mihaela Buzarnescu i den andra omgången.

I helgen vann Johanna Larsson WTA-turneringen i Nürnberg. I morgon går både Johanna Larsson och Elias Ymer in i Franska öppna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.